Het is weer tijd voor het evenement waar menig voetballiefhebber al een tijd naar uitkijkt: het EK voetbal in Duitsland. Verschillende Europese landen strijden tegen elkaar om Europees kampioen te worden, een felbegeerde titel. Ook het Nederlands elftal is er weer bij deze keer. Eén keer eerder wisten onze mannen het toernooi te winnen. Dat was in 1988, en toen vond het ook plaats in Duitsland. Zou het een voorbode zijn? Als je daarin gelooft, zou dat bijna reden zijn om er geld op te zetten. En dat kan, want uiteraard kun je wedden op Euro 2024. We geven drie goede redenen om dat ook inderdaad te doen.

Spanning verhogen

De meesten van ons zitten voor de buis in de hoop dat Nederland wint. Daarom zijn de wedstrijden van Nederland ook extra spannend, plus de wedstrijden die van direct belang zijn voor het Nederlands elftal. Maar de rest van het speelprogramma? Niet zozeer. Dat maakt het kijken naar die wedstrijden vaak een beetje plichtmatig, als je er überhaupt al zin in hebt. Dat is, geloof het of niet, alle reden om weddenschappen af te sluiten op die wedstrijden. Niet alleen omdat je dan minder geleid wordt door de emotie die je wel rondom het Nederlands elftal hebt, maar ook omdat het wedstrijden die je eigenlijk niet zo interessant vindt een stuk spannender kan maken. En dan zit je toch heel anders voor de televisie!

Test van voetbalkennis

Wedden doe je doorgaans niet op sporten waar je weinig tot geen verstand van hebt, want dat zou bijzonder onverstandig zijn. Dus als je gaat wedden op wedstrijden van Euro 2024, dan weet je waarschijnlijk wel een beetje waar je het over hebt. En als je jezelf als een kenner beschouwt, dan wil je natuurlijk ook gelijk krijgen. Dat maakt het wedden op het EK voetbal een mooie test van je voetbalkennis. Je wordt zo gedwongen om weloverwogen voorspellingen vast te leggen. Dan is het bijzonder interessant om te zien of ze uitkomen, en hoeveel ervan uitkomen. Als je succesvol bent in je weddenschappen, kun je daar toch weer extra status als voetbalkenner aan ontlenen.

Kans op winst

Laten we niet om de hete brij draaien: het gaat natuurlijk ook om geld. Spanning en extra status als voetbalkenner is leuk, maar extra geld binnenhalen zonder er al te veel moeite voor te hebben gedaan is natuurlijk nóg leuker. Als je wed op een sportweddenschap, is er de kans op winst, zeker als je echt goed je best doet om tot een goed geïnformeerde voorspelling te komen waarbij je de actualiteit scherp in de gaten houdt. Natuurlijk is er net zo goed kans op verlies, daar hoeven we niet over te liegen. Dat maakt het verstandig om je inzet te spreiden over meerdere weddenschappen, zodat je de risico’s spreidt. Dan maak je misschien niet in één keer een grote klapper, maar je raakt waarschijnlijk ook niet in één keer je hele inzet kwijt.

Natuurlijk kun je als echte voetballiefhebber ook volop genieten van het EK voetbal van 2024 zonder er geld op in te zetten. Maar de kans is natuurlijk zeer aanwezig dat er ook genoeg wedstrijden bij zitten die je minder boeien. In het begin wil je wellicht alles nog zien, maar uiteindelijk kan het toch gaan vervelen om wedstrijd na wedstrijd te zien die echt niet altijd de moeite waard is. Wedden op dat soort wedstrijden kan het plezier dat je hebt in het kijken naar Euro 2024 aanzienlijk verhogen. Misschien is het daarom ook een leuk idee voor jou. Kies je er inderdaad voor? Stel dan een budget voor jezelf van geld dat je kunt missen en geeft in totaal niet meer uit aan weddenschappen dan dat bedrag.